Werkwijze


Stap 1
Indien u bij mij in zorg wilt komen, kunt u met mij contact opnemen. Uw huisarts kan u rechtstreeks aanmelden, onder andere door een (digitale) verwijzing te sturen. Digitale verwijzingen gaan via een beveiligde mailomgeving. Indien u zichzelf aanmeldt en in aanmerking wil komen voor een vergoeding, moet u ervoor zorgen dat uw huisarts een verwijzing stuurt. Let op de verwijzing dient aan bepaalde voorwaarden te voldoen. Klik hier voor de voorwaarden. 


Stap 2
Na uw aanmelding (zelf of door uw huisarts) zal ik u kort bellen om een indruk te krijgen of ik de juiste hulpverlener ben voor u. In dit gesprek zal ik zicht proberen te krijgen op de reden van uw aanmelding, uw klachten en uw hulpvraag. Informatie over vergoedingen en praktische zaken zullen besproken worden, zodat u niet onverwachts voor verassingen komt te staan. Hierna zal u op een wachtlijst komen. De wachttijden staan hier vermeld.

Stap 3
Indien u aan de beurt, zal u opgeroepen worden. Alvorens het eerste gesprek zal er verzocht worden om een vragenlijst in te vullen en de praktijkvoorwaarden door te nemen en te ondertekenen. Nadat u akkoord gaat met de praktijkvoorwaarden zullen een paar intakegesprekken plaatsvinden, waar we dieper ingaan op uw klachten, de omstandigheden en uw achtergrond. Zo nodig zullen er aanvullende psychologische onderzoeken dan wel testen afgenomen worden. De praktijkvoorwaarden zijn opvraagbaar bij de praktijk.


Stap 4
Na de intakefase zal er een adviesgesprek plaatsvinden. In dit gesprek zal ik u mijn visie delen op wat ik denk dat er aan de hand is. Vervolgens zal ik met een behandelvoorstel komen. Behandelingen binnen Praktijk Nia worden gegeven conform de GGZ Zorgstandaarden. In de behandelovereenkomst wordt vermeld welke richtlijn of zorgstandaard wordt gevolgd bij uw behandeling, of indien dit niet mogelijk is, wordt er gemotiveerd waarom en op welke wijze hiervan wordt afgeweken. Indien u akkoord gaat met dit voorstel, zullen we starten met de behandeling. In enkele gevallen zou het kunnen zijn dat het advies is om terug verwezen te worden naar uw huisarts of doorverwezen te worden naar een andere instelling dan wel praktijk, omdat het bij nader inzien passender is. Hoewel er een telefonische screening plaatsvindt na uw aanmelding, zijn de intakegesprekken uiteindelijk leidend voor het advies.


Stap 5
Bij start van behandeling zullen er meerdere vervolgafspraken worden gemaakt. Gedurende de behandeling wordt de mogelijkheid geboden om naasten te betrekken bij de behandeling, om sessies (daar waar nodig) online te doen in een beveiligde omgeving door middel van beeldbellen en parallel aan de reguliere behandeling ter aanvulling e-health programma's te volgen. In de Nederlandse zorg is het een verplichting om tussendoor een korte vragenlijst over uw klachten en uw tevredenheid af te nemen. Ook wel de Routine Outcome Measurement (ROM) genoemd. Deze zullen we een paar keer afnemen en de uitslagen met u bespreken, zodat u een objectief beeld hebt van uw klachten.

Voorwaarden verwijsbrief


De verwijsbrief dient minimaal aan de onderstaande 7 criteria te voldoen:


  1. datum verwijzing (deze dient vóór het eerste intakegesprek te zijn gedateerd, tot maximaal twee weken voor het eerste intakegesprek)
  2. naam, adres, functie en AGB-code verwijzer
  3. handtekening en/of stempel van de verwijzer
  4. naam verwijzende praktijk
  5. naam, adres, geboortedatum, BSN en polisnummer van de verzekering van de verzekerde
  6. een expliciete uitspraak over een (vermoeden) van een psychische DSM 5-classificatie
  7. een gerichte verwijzing naar de gbggz (kortdurende behandeling) dan wel de sggz (langer durende behandeling)


Graag de verwijsbrief controleren voordat u deze naar ons stuurt!

unsplash